Kamperen op de boerderij in het zonnige zuiden van Slowakije

Campsite Lazy / Enjoy camping as it meant to be in sunny southern Slovakia. Just 15 pitches, open fires allowed and clean sanitairy facilities; camping at its best!

zondag 21 december 2014

Themaweken 2015

Thema : Wild spotten en wandelen
Data :     2-9 mei 2015
Het voorjaar is de ideale periode om veel grof wild te spotten in de bossen en de velden rond om onze camping. Met een beetje geluk kan je tegen de schemering ook wild zoals damherten, edelherten en reeën op de velden die bij onze boerderij horen zien. Gedurende deze themaweek willen wij hier extra aandacht aan besteden. Komt u in deze periode kamperen dan zullen wij u tips geven waar en wanneer u het beste kan gaan spotten en bij welke uitgezette wandelingen u het meeste kans heeft u pad te kruisen met een kudde herten of zelfs moeflons. Bij meer dan 10 deelnemers zullen er gedurende deze week wandelingen o.l.v. een gids georganiseerd worden. Thema : De week van het streekproduct
Data:      27 juni - 3 juli 2015
Farm & Camping Lazy is niet alleen de plek voor heerlijk rustig kamperen maar ook een echte werkzame boerderij. En op onze boerderij produceren we onder andere heerlijke boerenkaas en diverse soorten gerookte en droge worsten. Wij willen tijdens deze themaweek onze gasten 's avonds bij een gezellig kampvuur , de gelegenheid geven om al dat goeds van Lazy te proeven. Natuurlijk zullen we daarbij ook iets lokaals schenken: een goede witte en een mooie rode wijn uit de regio. Deelname aan deze gezellige avonden incl. de lokale consumpties zijn gratis, we hebben zelfs besloten deze hele week gewoon nog het laagseizoen tarief te berekenen voor de kampeerplaatsen. Bij meer dan 10 deelnemers kan er een workshop 'kaasmaken' gevolgd worden en kan u deelnemen aan een excursie naar een lokale wijnproducent.


Thema: Burlende herten luisteren
Data:     20 - 26 september 2015
De bronstijd van de edelherten valt voornamelijk in de tweede helft van september tot begin oktober. In deze tijd zijn de mannelijke edelherten zeer actief om zich voort te planten. Luid burlend houden ze concurrenten op de hoogte van hun aanwezigheid en hun motieven. Hoe sterker en gezonder het mannetje, hoe vaker hij zal burlen. De sterksten claimen een zo groot mogelijk roedel vrouwelijke dieren. In deze periode is het dan ook gedaan met de rust op de camping ;)  Niet alleen tijdens een wandeling door de omliggende bossen maar ook 's avonds zittend bij uw kampvuur kunt u het prachtige geburl horen. Bij meer dan 10 deelnemers zullen er gedurende deze week wandelingen o.l.v. een gids georganiseerd worden.