Kamperen op de boerderij in het zonnige zuiden van Slowakije

Campsite Lazy / Enjoy camping as it meant to be in sunny southern Slovakia. Just 15 pitches, open fires allowed and clean sanitairy facilities; camping at its best!

woensdag 23 oktober 2013

Grote schoonmaak van ons buurtmeer

We vinden het geweldig dat we in één van de ongerepste gebieden van Slowakije kunnen wonen. We genieten van alle grote en kleine wilde dieren om ons heen en ook de flora is hier zeer bijzonder. Onze gasten kunnen hier ook heerlijk wandelen en we hebben een aantal uitgezette wandelingen. Eén daarvan gaat langs het meer van Opava-lazy op slechts een paar kilometer van onze camping. Niet alleen onze gasten komen hier maar ook lokale vissers weten het te vinden. Helaas blijft er vaak zwerfafval achter na een geslaagde picknick. Hoogste tijd om dit eens bij de lokale natuurclub aan te kaarten.

Deze zeer actieve en gemotiveerde club heeft hier gehoor aan gegeven en niet alleen een vuil inzameling georganiseerd maar ook de beide burgemeesters onder wiens verantwoordelijkheid dit meer valt aangesproken op hun verantwoordelijkheid (en die betaalden dan ook de afvoer van het afval). In de toekomst zal er een grote afvalbak staan en zullen we telkens als nodig is afval komen rapen. Want wijzelf waren natuurlijk ook onder de vrijwillige vuilnismannen en -vrouwen te vinden.