Kamperen op de boerderij in het zonnige zuiden van Slowakije

Campsite Lazy / Enjoy camping as it meant to be in sunny southern Slovakia. Just 15 pitches, open fires allowed and clean sanitairy facilities; camping at its best!

woensdag 4 oktober 2017

Kweenie


Rare uitvinding: dierendag. De dag waarop de katholieke kerk Franciscus van Assisi herdenkt en de rest van Nederland inclusief de commercie extra aandacht aan de dieren schenkt. Wij denken elke dag aan onze dieren. Ook en dan echt vooral ook op hun laatste dag. Soms besluiten wij namelijk een dier op te slachten. Een best wel heftige beslissing. Sommige dieren, zoals onze varkens, komen hier met dat einddoel.

De geiten niet. Die melken we. En als ze dan oud en uitgemolken zijn dan kunnen ze clementie krijgen. Ze hebben dan hun pensioen 'verdiend'. Jonge geiten die niet genoeg melk geven verkopen we, een matige geit van Lazy is voor lokale boeren een behoorlijk goed exemplaar.

Maar nu hebben we Kweetniet ook wel verbasterd als Kweenie. Ze weet het niet, of eigenlijk weten wij het niet. Graag verdelen we de hele zoogdierenwereld in twee categorieën, je bent een mannetje of vrouwtje. En dan moeten mannetjes op vrouwtjes vallen en anders om. Anders is het niet normaal of wordt het zelfs onnatuurlijk genoemd. Nou Kweenie is een vrouwtje die ook best wel op een mannetje lijkt met haar stevige bouw, kleine uier en lange baard. En ze valt op dames. Van heren moet ze niets hebben. Ze wordt niet zwanger maar raar genoeg geeft ze wel melk. Niet heel veel. Dus dan komt hier automatisch de vraag of ze genoeg produceert om haar verblijfsvergunning te verdienen. Zo niet dan volgt ze het zelfde carrièrepad als de varkens, een Kweetniet verkopen aan een andere boer dat Kanniet. Tot nu aan toe heeft ze nog steeds het voordeel van de twijfel gehad. Het is naast een matige melkgeit een hele goede educatiegeit. Het maakt het onderwerp van transgenders en homoseksualiteit onder onze jonge gasten op een natuurlijke manier bespreekbaar. Dat blijkt dus niet onnatuurlijk te zijn.

Lang leve Kweenie!