Kamperen op de boerderij in het zonnige zuiden van Slowakije

Campsite Lazy / Enjoy camping as it meant to be in sunny southern Slovakia. Just 15 pitches, open fires allowed and clean sanitairy facilities; camping at its best!

zondag 7 december 2014

Herinneringen aan een mooi kampeerseizoen


In mei was het afwisselend mooi en fris weer. Het leuke van deze maand is dat we dan altijd nog veel jong dierenspul hebben. Flesselammetje Zoentje was erg populair bij de kinderen. Zoentje is het hele campingseizoen flesselam gebleven tot ieders grote vreugde :)


 Juli: Jana en David koken weer héérlijke Slowaakse maaltijden op de camping. 

Nu ook wiebelen op de slackline in de boomgaard.


De nieuwe zandbak van 60m2 daar kunnen heel veel kleuters zandkastelen in bouwen. Modder maken was populairder :)De Lazy kuikens mochten elke avond geknuffeld worden.

En Jan en Jannie organiseerden tot tweemaal toe hele leuke 'nacht van de nachtvlinder'. 
Hieronder: Joris en Geertje maakten zich meer dan nuttig in juni. Een mooi boombankje, een schone melkstal, de moestuin netjes, grasmaaien... heel fijn soms wat extra hulp te krijgen,


In juni (en juli ook) was er foeballuh!! en jawel zelfs op Lazy werd dat gezamenlijk gekeken.En ook in het voorjaar: véél, heel veel wild! Om én OP de camping.

En kijk Zoentje al een énorm flesselam worden, juli en nogsteeds aan de melk....
 
Christiaan voor de derde keer op de camping en een enorme en fijne hulp!

 

Heel bijzonder, vier gezinnen organiserden een chinese avond speciaal voor ons. En op de foto er naast Laco onze bevriende bioloog die niet alleen de KNNV naar zeer grote tevredenheid gidse maar ook voor de andere campinggasten regelmatig een excursie in de omgeving organiseerde. Eentje had als thema 'de eetbare paddestoel'. Voor herhaling (2015) vatbaar.

 Het koken op het kampvuur was weer mateloos populair, behalve een heel legioen gouladhketels hebben we nu ook een paar bakplaten te leen (en alle bijbehorende driepoten).
 Nog meer excursies vanaf de camping: soms bof je een gast te hebben met een interessante specialisatie die zijn kennis graag deelt - fossielen zoeken voor beginners en gevorderden.


De tent en breakfast voor heerlijk ontspannen vertrekken werd buitengewoon gewaardeerd!En geitjes melken  ook, soms waren er veeeel meer gasten als geiten in de melkstal.

En toen in september nog wat gasten die heerlijk kwamen nazomeren.

De huurtenten waren zeer in trek, tot ver in september - ook in 2015 zullen ze niet leeg staan, voor het hoogseizoen zitten we al half vol - kijk maar even op de huurtenten pagina als je ook interesse hebt.