Kamperen op de boerderij in het zonnige zuiden van Slowakije

Campsite Lazy / Enjoy camping as it meant to be in sunny southern Slovakia. Just 15 pitches, open fires allowed and clean sanitairy facilities; camping at its best!

donderdag 13 december 2012

En toen was het winter!

De overgang van de zomer naar de winter verloopt hier vaak nogal abrupt zoals dat hoort bij een landklimaat: warme droge zomers en koude natte winters. 1 December was het nog aangenaam buiten en aangezien we nog veel groen gras hadden stonden alle 56 schapen en geiten nog buiten. Ook onze kinderpony Iris ging voor het eerst samen met de vers gearriveerde knuffelbeer Pjotr de wei in. Geheel onverwacht ging het 's nachts vriezen en sneeuwen. We openende de gordijnen op 2 december en er lag een flink pak sneeuw! Voor de beesten met hun dikke wintervacht is de kou geen probleem maar ze konden wel niet meer bij het gras waardoor we hooi moesten voeren. Het liefst houden we ze ook 's winters in de wei maar met de vele en ook hongerige herten moet die wei dan wel vlakbij huis zijn. De schapen en geiten staan nu bij de boomgaard en kunnen zelf besluiten of ze in de stal staan of buiten. Ook de ponies hebben een wei met een eigen inloopstal. Inmiddels hebben we ook eindelijk al het wintervoer geleverd gekregen. Dat was behoorlijk stressen, lang geleden besteld maar het kwam maar niet... en we hebben nogal wat monden te voeden.

Omdat deze winter onze schapendames vanaf eind januari en in februari zullen aflammeren hebben we besloten dat we niet naar de SVR-kampeerbeurzen zullen gaan. Jammer maar het welzijn van onze dieren heeft naturlijk de hoogste prioriteit. Als u ons in levende-lijve wilt ontmoeten dan kan dat op 16 en 17 maart 2013 op de Kampeerbelevenis van Karsten in Zwaag. Wilt u in het hoogseizoen van 2013 bij ons komen kamperen dan is u van te voren aanmelden aan te bevelen. Voor gewone kampeerplekken vragen we daarvoor geen aanbetaling, wel voor de huurtenten. We verheugen ons alweer op het campingseizoen 2013, we hebben al vele aanmeldingen binnen van enthousiaste kampeerders!


Iris en Pjotr voor het eerst samen in de wei - - - - - - - - - - - - Katinka geniet van de sneeuw

De schapen in de boomgaard - - - - - - - - - - - - - - - - - Louisa is ook van de sneeuwpret