Kamperen op de boerderij in het zonnige zuiden van Slowakije

Campsite Lazy / Enjoy camping as it meant to be in sunny southern Slovakia. Just 15 pitches, open fires allowed and clean sanitairy facilities; camping at its best!

vrijdag 25 maart 2016

Bordjes

"Toch bordjes?" grinnikte Arnold toen hij door de moestuin liep. Onze moestuin is voor iedereen. Iedereen die hier kampeert, logeert, bivakkeert. En wij willen dat iedereen zich welkom voelt. Dus daarom geen bordjes en briefjes met 'verboden te....., gelieve....' u kent ze wel!  
Echter een pluk-moestuin is anders dan je eigen moestuin. Ik zelf was er wel degelijk bij op het moment van zaaien en poten maar onze gasten natuurlijk niet. Die waren op dat moment in Nederland, België, Duitsland of ergens anders in Slowakije. Dus na jaren is het er toch van gekomen; bordjes! Maar dan wel positieve bordjes met wat het wél is of wat wél kan. Het is op dit moment nauwelijks voor te stellen dat er binnenkort toch echt meer in de moestuin zal staan dan bordjes alleen. Voordat we er erg in hebben zal de tuin weer groen zijn, zelfs groener dan gewenst. En over dat ongewenste groen hebben we dan weer een ander bordje dat op het toegangspoortje van de moestuin hangt:
de tuin in mei