Kamperen op de boerderij in het zonnige zuiden van Slowakije

Campsite Lazy / Enjoy camping as it meant to be in sunny southern Slovakia. Just 15 pitches, open fires allowed and clean sanitairy facilities; camping at its best!

maandag 5 augustus 2013

Op de boerderij is altijd wat te doen.

Op een echte boerderij is altijd wel wat te doen. Maar dan moet het wel af en toe regenen. En niet zoals deze zomer non-stop droog en mooi weer zijn.
Onze pluk-moestuin is nu in augustus al behoorlijk leeg. Veel, zeg maar heel veel, aardappels zijn er geoogst, sperziebonen gingen als warme boontjes de tuin uit en ook de paprika's en de sla zijn geliefd. Het was het eerste jaar dat wij onze moestuin geheel (en gratis) voor de hele camping beschikbaar hadden gesteld. Om te oogsten maar ook voor de liefhebbers om wat te wieden of planten. Een zeer geslaagd experiment. Volgend jaar groter en meer!
Maar in onze moestuin is dus niet meer zo veel te doen behalve het e.e.a. op te eten.

En dan? Geitenmelken, ja dat doen we nog steeds samen met de gasten ondanks dat de dames door de matige kwaliteit gras niet echt veel produceren op dit moment. Grasmaaien? Nou nee dat groeit al niet meer sinds begin juli (wel handig hoor). Hooien? Er staat alleen maar dor en dood gras daar gaan we geen hooi van maken. Houtzagen, ja dat moet nog wel gebeuren maar we gaan onze gasten die hier genieten van absolute stilte (geen weg, geen buren in de buurt) niet verstoren met het geknetter van een motorzaag. Welke klus lag er dan nog wel? Nou de stallen moesten nog leeg voor de winter. Dat doen we normaliter zelf, ergens in oktober maar ja als je  gasten hebt die het heel erg leuk vinden om iets te doen, en ze doen het heel graag dan mag dat natuurlijk (graag zelfs!).


Wel fijn zo een klein karretje en zo een hele toffe oldtimertrekker waarmee je de mest héél ver van de stal weg mag rijden en eerlijk is eerlijk ook héél fijn voor ons dat de stallen straks al helemaal leeg zijn!