Kamperen op de boerderij in het zonnige zuiden van Slowakije

Campsite Lazy / Enjoy camping as it meant to be in sunny southern Slovakia. Just 15 pitches, open fires allowed and clean sanitairy facilities; camping at its best!

vrijdag 3 mei 2013

En toen was het voorjaar (of zomer?)

Het voorjaar is hier altijd erg kort. Dit jaar hadden we de gehele eerste week van april nog een dik pak sneeuw en temperaturen ver onder nul. Niet geschikt dus om het water aan te sluiten in ons toiletgebouw, een van de douchebakken te vervangen, tuinmeubels naar buiten te brengen en weer in elkaar zetten, de trampoline in te graven etc. (heel veel etc. want we hebben dan echt héél veel te doen om er voor te zorgen dat op 1 mei alles weer spik en span bij ligt). We hadden zelfs behoorlijke stress want dit was extreem laat en we hadden met het wintervoer van onze behoorlijke veestapel niet op zo een laat voorjaar gerekend. Gelukkig konden we nog een partij duur maar goed hooi bij kopen!

Vanaf 10 april was het hier zeg maar zomer! Elke dag ruim boven de 20 graden en soms zelfs 30 graden Celsius. Toen hadden we dus 20 dagen om er met z'n tweeën tegen aan te gaan. En op 1 mei was het zover: de vlag kon uit: het voorbereidende werk was (bijna) helemaal af. Gelukkig maar want op 30 april hadden we al de eerste twee plekken bezet ;-)De vlag wappert, de paardjes staan buiten en er zijn twee eco-toiletten bij gekomen voor liefhebbers die graag héél ver van het toiletgebouw met gewone spoeltoiletten staan.We hebben nog wat extra faciliteiten voor jonge kinderen: een vijftal skelters, een ingegraven trampoline en een toffe glijbaan.

En af en toe even stil staan bij de schoonheid van het voorjaar: glooiende groene velden en prachtige bloeiende fruitbomen.