Kamperen op de boerderij in het zonnige zuiden van Slowakije

Campsite Lazy / Enjoy camping as it meant to be in sunny southern Slovakia. Just 15 pitches, open fires allowed and clean sanitairy facilities; camping at its best!

woensdag 14 september 2011

Ahoj

In samenwerking met twee andere kleine en groene campings organiseren we onder de noemer Ahoj! Kampeerreizen in het voor- en najaar een leuke wandel-cultuurreis. Deze week zijn de deelnemers bij ons en zijn we samen naar de ruines van kasteel Cabrad en het prachtige stadje Banska Stiavnica geweest. Banska Stiavnica (Unesco cultureel werelderfgoed) dankt zijn rijke historie aan de mijnbouw, daarom bezochten we er ook een echte oude mijn. Een gedeelte van de groep waagde zich ook onder de grond.
Vandaag geniet iedereen van een vrije dag bij ons met alweer zon zon zon en ruim 30 grC, er gaat wat gewandeld worden en er zijn al liefhebbers aan het helpen op de boerderij. Morgen gaat de groep naar de voet van de lage Tatra waar ze een traditionele Salas (schaapskooi) en het natuurpark ´het Slowaaks Paradijs´ zullen bezoeken.De stemming zit er goed in, ´s avonds wordt er geborreld bij een kampvuur en worden er sterke verhalen verteld.