Kamperen op de boerderij in het zonnige zuiden van Slowakije

Campsite Lazy / Enjoy camping as it meant to be in sunny southern Slovakia. Just 15 pitches, open fires allowed and clean sanitairy facilities; camping at its best!

woensdag 17 augustus 2011

Charme camping

De velden van en om de camping staan vol met prachtige en heerlijk geurende bloemen maar ook de fauna op en om de camping is spectaculair. Vorige week is er een zwerm prachtige bijeneters gesignaleerd en onze gasten Hans en Joke schreven op Zoover het volgende over de ons omringende fauna: veel vogels (op en boven de camping) o.a. zwarte ooievaar, wielewaal, wespendief, grauwe gors en veel roepende kwartels, vlinders o.a. konings- en koninginnenpage en het onwaarschijnlijk oranje vlindertje morgenrood, en ook groot wild waaronder dassen en moeflons.
En in het aan de camping grenzende graanveld wat onderdeel is van onze boerderij zitten dit jaar vaak kleine en grotere groepen damherten en gelukkig zijn ook deze door gasten (Ron en Karin) gefotografeerd.

We hebben afgelopen week ook bezoek gehad van een hele aardige 'inspecteur' voor de in 2012 te verwachten gids "Charme campings in Tsjechie, Slowakije, Hongarije en Kroatie". Deze vroeg wat onze camping volgens ons zo bijzonder maakt. Rust, ruimte, schoon sanitair en je eigen kampvuur mogen stoken vond hij niet voldoende - deze zaken had hij wel eens in andere landen op een camping getroffen. Na even nadenken wisten we wat het hier zo anders maakt; je zit hier echt IN de natuur en OP het platteland, je bent er onderdeel van als kampeerder. Geen hekken, geen uitzicht op rijtjes tenten en caravans maar eindeloze vergezichten en overal spectaculaire flora en fauna. En niet te vergeten het agrarische aspect van onze camping - waar melk je zelf je geit voor een glaasje melk en kan je zo de moestuin in lopen om je verse groentes te plukken? En nu maar hopen dat hij het hier charmant genoeg vond en de vreemde selectie criteria van minimaal 40 kampeerplaatsen (dan is het wat ons betreft niet meer charmant kamperen) een beetje ruim gaat intrepreteren.