Kamperen op de boerderij in het zonnige zuiden van Slowakije

Campsite Lazy / Enjoy camping as it meant to be in sunny southern Slovakia. Just 15 pitches, open fires allowed and clean sanitairy facilities; camping at its best!

vrijdag 15 april 2011

Fantastisch


de camping ligt daar waar het witte hertje staat,
ook is het vismeertje op 4-6 km ten zuiden vd camping goed te zien


Onze camping ligt behoorlijk landelijk. Dus zijn er ook geen steden en dorpen om de hoek. Schone lucht, geen verkeerslawaai, wilde dieren ... allemaal ernorme pluspunten! Maar voor de boodschappen zul je dus wel even op stap moeten; naar de dorpssuper in Litava (6 km), de supermarkt in Krupina (20 km) of de hypermarket in Balassagyarmat (22 km).
Het dichtsbijzijnde restaurant 'Fantastic' is in Cebovce - circa 10 km over een landelijk weggetje van de camping. Daar merkten ze vorig jaar dat er opeens een internationalere clientele kwam, en toen hebben ze op eigen initiatief de menukaart in een aantal talen vertaald. Ondanks het nederlandstalige menu waan je je er niet in Holland; allereerst zijn de prijzen nog Slowaaks - pizza's van 2,90 tot 4,20 euro, en slowaakse gerechten rond de 3 euro. Ook heeft de vertaalcomputer voor een aantal spannende gerechten gezorgd zoals: gefrituurde hermelijn, duivelsvlees en kolven met broodkruimels :-)


de vertaalde menukaart


voor alle afbeeldingen geldt dat als je er op klik ze vergroot worden weergegeven